De Kringen ontmoet je digitaal!
Nieuwsbriefheader_mei2019_v01
[subscriber:email]

Hé, hallo!

Fijn dat je deze De Kringen Pride Nieuwsbrief leest. Je kunt dit jaar maar liefst twee achtereenvolgende zaterdagen met ons meevaren tijdens de Canal Prides in Utrecht en Alkmaar. Uiteraard besteden we hier de meeste aandacht aan. De Roze Zaterdag op 29 juni in Venlo is de derde blikvanger. En dan is er ook nog de Pride Walk in Den Haag.
We hopen je deze of volgende maand tijdens één van deze feesten met boodschap(!) te zien. Veel leesplezier.

Vaar met ons mee op de Kringenboot

Laat je zien tijdens
Utrecht Canal Pride!

iOS-upload-di,-20-jun_v07_750px_v2

Het thema van Utrecht Canal Pride is dit jaar´The Magic Is You!´
De achterliggende gedachte van dit motto is dat je door zichtbaar te zijn zelf een steentje bijdraagt aan de acceptatie van lhbti+ers. Want die magie ben jezelf. Laat je dus zien en vaar op zaterdag-middag 1 juni met ons mee. Koop nu je ticket(s) en mis de boot niet, vorig jaar waren we uitverkocht!
Share Your Proud. Share The Joy. Laat je zien!

Iedereen die in voorgaande jaren met ons mee voer beleefde een fantastisch feest van de vrijheid. De Kringen vindt zichtbaarheid belangrijk. De wereld mag weten dat we bestaan, dat we trots zijn, dat we anderen kunnen inspireren en volop gezelligheid bieden door elkaar te ontmoeten, binnen en buiten de Kringen. En een mooi feest is natuurlijk ook nooit weg. Dus: Share Your proud. Share The Joy! en laat je zien.


Leuk feest voor een goed doel

DJ Ivar zorgt gegarandeerd voor een uitmuntende sfeer en prima beats. Natuurlijk is dit net als vorige jaren inclusief gratis drankjes aan boord en een gratis T-shirt dat je van De Kringen krijgt. De leuke reacties van het publiek aan de wal zijn misschien wel de mooiste bonus. En we zetten weer een stapje vooruit met het zichtbaar te maken van de LHBTI+ gemeenschap.

Koop vandaag je ticket(s), voorkom dat je misgrijpt

Ga naar de site van het ticketkantoor en koop nu je ticket(s). Alle daar genoemde prijzen zijn inclusief, er zijn dus geen verborgen administratie- en overige kosten. Kringleden betalen slechts €25, voor niet-leden en voor introducés is de prijs € 35,- . Kijk voor meer informatie ook in onze Agenda op onze site.
Kijk hier op Youtube hoe het was bij de eerste editie van Utrecht Canal Pride.
DSC00891_1
Banner Alkmaar Pride 2019

De Kringen ook in Alkmaar op een eigen boot

Vóór de Utrechtse Canal Pride is er al de Alkmaar Pride. De traditionele grachtenparade op zaterdagmiddag 25 mei is daar één van de hoogtepunten. Niet zo groot als die in Amsterdam of Utrecht, maar zeker zo gezellig. De Kringen Alkmaar vaart mee met een eigen boot. Ook hier kun je bij zijn als je snel reageert!

Deelname kost €30,- per persoon. Daarvoor krijg je een uitgebreid lunchpakket en gratis drankjes aan boord. Als afsluiting gaat de groep van De Kringen met alle deelnemers nog het centrum van Alkmaar in om daar gezellig de dag af te sluiten. Dat is wel voor eigen rekening.


Aanmelden voor de Alkmaarse boot

Stuur een e-mail naar Mario Postma op italpost@gmail.com met daarin je naam en een telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Maak daarna € 30,- per persoon over naar rekeningnummer NL05 RABO 0119720566 t.n.v. M.J. Postma, onder vermelding van ’Alkmaar Pride’. Je bent pas ingeschreven als je betaling binnen is. Mario stuurt je kort daarop nog informatie over het programma, tijdstippen en andere belangrijke zaken.


Complete Pride

Alkmaar Pride startte ooit als een initiatief van lokale Alkmaarse ondernemers met een roze week. Nu is het een compacte Pride van donderdag 23 t/m zondag 26 mei, met o.m. een filmfestival, toneel, een ´empowerment avond´, karaoke en een roze diner. De meeste activiteiten zijn ook nog eens gratis toegankelijk. Kijk voor het volledige programma op www.alkmaarpride.nl.

Roze Zaterdag 29 juni in Venlo: Vier de liefde!

Vier het samen met De Kringen

RozeZaterdag2019_Venlo_basis
In Nederland wordt sinds 1977 jaarlijks een Roze Zaterdag georganiseerd ter bevordering van integratie en acceptatie van medemensen met een andere geaardheid. Dit jaar is die Roze Zaterdag op 29 juni in Venlo en voor het eerst grensoverschrijdend, namelijk in samenwerking met de Duitse partnerstad van Venlo, Krefeld. Uiteraard staat De Kringen er met een stand op de infomarkt vanaf 10.00 uur tot 17:00 uur. Ook is er een Regenboog-parade. Loop jij met ons mee?

Cees Vlasblom coördineert de aankleding en bemensing van onze infostand en zoekt nog vrijwilligers die er één of twee uurtjes bezoekers en geïnteresseerden willen vertellen over wat de kringen zijn en wat we doen. Als je toch van plan was naar Venlo te gaan, stuur Cees even een mailtje (ceesvlasblom@hetnet.nl) en bezoek hem die dag op de infomarkt. Altijd gezellig!

Roze infomarkt

De markt is op de Nieuwstraat, Dominicanenplein en Flujasplein in Venlo. Daar vind je tientallen organisaties -ook uit Duitsland deze keer - die zorgen voor meer zichtbaarheid en acceptatie van de LHBTI+-gemeenschap en voor het stimuleren van het onderlinge begrip als het gaat om diversiteit. Er komen thema’s aan bod als reizen, zwangerschap, kunst, geloof, politiek, coming out en genderdiversiteit. Op het Flujasplein zullen overheidsinstanties zoals de brandweer, het ministerie van Defensie en de politie groots uitpakken onder de noemer Dutch Government Pride! Acceptatie, gelijkheid en bewustwording begint bij de allerkleinsten. Daarom vinden er ook diverse activiteiten plaats in de Kids Area van de infomarkt. Denk hierbij aan voorlezen, schminken, muziek etc.

Meelopen met de Regenboogparade

De Roze Zaterdag omvat uiteraard meer. Van 12.30 - 13.30 uur kun je meelopen in de Regenboog-parade door de stad. Als je namens De Kringen met een groepje hierin mee wilt lopen, stuur dan even een mailtje naar Werkgroep Communicatie Bij voldoende interesse zullen we samen met een kringen-banner en/of kringenvlaggen deelnemen aan de parade.
Daaraan voorafgaand is er al een geloofsviering, ´s middags zijn er optredens op twee podia en
´s avonds zijn er verschillende feesten, ook over de grens in Krefeld. Kijk voor het volledige programma op de site van Roze Zaterdag 2019.

Loop jij mee met De Kringen
in de Pride Walk Den Haag?

Op zaterdag 8 juni 2019 zal een stoet van het Internationale Homomonument op het Malieveld (Koekamp) naar de locatie van het The Hague Pride Festival lopen om zo aandacht te vragen voor seksuele diversiteit en LHBTI+ acceptatie.
De Kringen wil dit jaar (bij voldoende interesse) er als groep aan deelnemen. Zo kunnen we laten zien dat zichtbaarheid en acceptatie belangrijk zijn en dat we mensen kunnen inspireren door gelijkgestemden te ontmoeten, binnen en buiten de Kringen. Als jij samen met ons mee wilt lopen, kun je een mailtje sturen naar communicatie@dekringen.nl .
En misschien kunnen we daarna als groep samen nog wat gezelligs gaan doen.

Met deze Walk wordt seksuele- en genderdiversiteit gevierd en laat men zien dat iedereen in Den Haag zichzelf moet kunnen zijn. Van jong tot oud, van geboren Hagenezen tot LHBTI-vluchtelingen, van homo tot transgender en aseksuelen, iedereen mag er zijn.

De Pridewalk is één van de hoogtepunten tijdens The Hague Pride. Dit festival vind plaats van
6-8 juni. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op http://thehaguepride.com
Pridewalk_DenHaag_uitsnede

Meld het ons!

Kan je kring nog nieuwe leden gebruiken?
Organiseer je iets leuks voor je eigen kring-leden en/of kringleden en introducés uit het hele land? Heb je dat al gedaan en wil je dat ter inspiratie andere kringleden en -leiders verslag van doen? Of zit er bij jou in de kring iemand die iets bijzonders doet of in het zonnetje gezet moet worden?
Stuur ons de nodige info via nieuwsbrief@dekringen.nl
Het liefst met een foto of een andere toepasselijke illustratie.

Meer in de agenda

In de agenda op onze website vind je alle informatie over activiteiten van De Kringen en regelmatig ook over activiteiten van andere LHBTI+-organisaties.

Vrijwilligers gezocht

De Kringen zoekt altijd enthousiaste vrijwilligers, bijvoorbeeld mensen die zich willen inzetten voor promotie, communicatie of het organiseren van leuke activiteiten. Wil je je talenten ook inzetten voor De Kringen? Laat iets van je horen via info@dekringen.nl.

Instagram

Wist je al dat we nu ook op Instagram zitten? Volg ons daar op
https://www.instagram.com/dekringen/

Tot zover...

Dat was het voor deze keer. Graag zien we je op de Kringenboot in Utrecht of die in Alkmaar, of op de Roze Zaterdag in Venlo. Heel graag tot de volgende De Kringen Nieuwsbrief die in augustus verschijnt.

De Kringen Nieuwsbriefredactie

Rob van Dijk en Johan van Rooij
nieuwsbrief@dekringen.nl
Kringen-logo_ontmoet_je
Volg ons ook op Facebook voor het laatste nieuws
Of krijg updates op Instagram