De Kringen ontmoet je digitaal!

Nieuwsbriefheader_sept2019_v21 kopie

Hallo, fijn dat je even de tijd neemt voor deze Kringen Nieuwsbrief.

We kijken alvast vooruit naar een paar activiteiten in 2020, waaronder het al bijna traditionele bowlen in Nijmegen en De Kringenjaardag op 4 april. Daar presenteert het landelijk bestuur onder meer de nieuwe website en de plannen voor de nabije toekomst. Ook is er weer een trainingsdag voor aankomend kringleiders.
Onder meer daarover lees je in deze Nieuwsbrief.

Veel leesplezier!

Gezellig: zaterdag 15 februari 2020

Bowlen en Tapas in Nijmegen!

tapas-1576214_1920
Om te beginnen nodigen we je heel graag uit om op zaterdag 15 februari 2020 in Nijmegen te komen bowlen en tapas te komen eten voor alle vrouwen en mannen van De Kringen. Natuurlijk is je partner of een introducé van harte welkom, net als je mede-kringleden.

Het programma luidt als volgt: we gaan bowlen in Bowlingcentrum Olround, Heyendaalseweg 90, 6525 AK Nijmegen. Zie: http://olroundnijmegen.nl.
Het centrum ligt op 5 minuten loopafstand van station Nijmegen Heyendaal.
Deelname aan het bowlen en het eerste drankje op de baan zijn GRATIS!

Tapas eten

Na het bowlen gaan we naar Restaurant ‘La Cubanita’ Groesbeeksedwarsweg 299, 6521 DK Nijmegen (Oost). Kijk op https://lacubanita.nl/tapas-nijmegen.
Vanaf 19.30 uur kunnen we genieten van een door het restaurant samengesteld
tapas-arrangement. Dat kost je € 23,50 per persoon en is dus voor eigen rekening. Dat geldt ook voor de drankjes die je bestelt. Alléén bowlen of eten kan overigens ook!

Aanmelden

Meld je aan bij Katherine door een mailtje te sturen naar: kringen.bowlen@gmail.com. Vermeld in de mail of je komt bowlen én het tapas eten of dat je komt voor één van beide. Aanmelden kan tot en met zondag 9 februari 2020. Heel graag tot zaterdag 15 februari 2020 in Nijmegen!

bowling-2752891_1920

Mis het niet op zaterdag 4 april

Kringenjaardag met pubquiz

pubquiz_Illustratie_1
De Jaardag is ieder jaar weer de belangrijkste bijeenkomst van De Kringen. Deze editie wordt nog specialer dan anders. De lancering van de nieuwe huisstijl en nieuwe website zullen ongetwijfeld het hoogtepunt van de dag worden. Maar we kijken ook vooruit, naar de toekomst. En vergeet de Pubquiz niet! Dit wordt een geweldige afsluiting van deze Jaardag.

Op een themadag eind oktober (zie ook de vorige Nieuwsbrief) kwamen we in Utrecht al met een groep van ruim 30 kringleden, vrijwilligers en regiobestuurders bij elkaar om de krachten, knelpunten en kansen van onze organisatie te onderzoeken en om ‘onze’ toekomst te bespreken. Het aantal kringen loopt nu al een aantal jaren langzaam terug, we bereiken relatief weinig jongeren en etnische groepen. Ook zijn er binnen de organisatie en tussen kringen onderling te weinig contacten.

Concrete voorstellen

Dat kan vast en zeker beter. Op de themadag is daarom besproken hoe daar iets aan te doen. Iedereen was het er wel over eens dat De Kringen veel zichtbaarder moet worden. Onder meer door meer activiteiten te organiseren, vooral op lokaal en regionaal niveau. En door daar veel vaker ook kringleden bij te betrekken, weer weekenden te gaan organiseren en samenwerking met andere LHBTI-clubs te zoeken. Daarom zal het bestuur met nieuwe voorstellen komen zodat we verder kunnen bouwen aan de toekomst.

Meld je nu al aan

Je kunt je nu al aanmelden voor de Kringenjaardag via het mailadres van het secretariaat: secretaris@dekringen.nl. Zo’n zes weken van tevoren ontvang je de agenda en de stukken. Kringleiders en vrijwilligers die landelijk actief zijn hebben stemrecht, maar de Jaardag is voor iedereen – of je nu lid bent of niet - toegankelijk.

Hartje Utrecht

De dag vindt plaats in de Social Impact Factory, Vredenburg 40 in hartje Utrecht. Zie https://www.socialimpactfactory.com. Vanaf 10.30 uur kun je thee of koffie komen drinken, om 11.00 uur beginnen we officieel. Deelname kost niks, lunch is inclusief en vanaf ± 15.30 uur gaan we met z’n allen naar een nabijgelegen locatie voor een heuse Pubquiz!
Heel graag tot 4 april!
Trainingsdag beginnende kringleiders

Zaterdag 21 maart 2020

Trainingsdag voor
beginnende kringleiders

Op zaterdag 21 maart 2020 organiseert De Kringen weer een trainingsdag voor beginnende kringleiders in Utrecht. Wil je zelf een kring oprichten of wil je kringleid(st)er worden? Dan is deze trainingsdag iets voor jou!

Ook als je afgelopen jaar kringleid(st)er bent geworden, meer handvatten wilt hebben en/of je vaardigheden wilt vergroten, ben je van harte welkom. Deelname is gratis en inclusief lunch; reiskosten kunnen vanaf 10 euro worden gedeclareerd.
Deze dag duurt van 10.30 – 17.00 uur.
Aan de orde komen onder andere hoe
je een kring opzet, hoe een kring-avond eruit kan zien, welke rol de kringleid(st)er heeft en hoe je hierbij jouw kwaliteiten inzet. Ook is er ruimte om praktijksituaties te oefenen zoals het voeren van een kennismakingsgesprek met een nieuw kringlid. Misschien heb je ook een eigen praktijkvoorbeeld waar je feedback of nieuwe input over wilt ontvangen.


Informatie en aanmelden

Kijk op www.dekringen.nl/nieuws (ook voor het complete programma) of mail naar: trainingen@dekringen.nl. Ze mailen je binnen een paar dagen terug.

De Kringen Amsterdam zoekt jou!

amsterdam-4167026_1280
Vind jij het leuk om maandelijks met een vaste groep bi- of homomannen een avond gezellig te kletsen of activiteiten te ondernemen op de vrijdag- of zaterdagavond? Of ken je iemand voor wie dat interessant kan zijn? Dan zoeken wij jou!

Amsterdam kent zeven mannenkringen in alle leeftijdscategorieën. Dus of je nu ergens in de 20 of al in de 80 bent, er is plek voor je. Het concept ken je: ook onze kringen komen meestal één keer per maand bij elkaar thuis. De ene groep bespreekt thema’s, de andere onderneemt vooral activiteiten, de meeste doen het overigens allebei. En daar heb je als kringlid ook invloed op. Dus lijkt het jou leuk om je vriendenkring uit te breiden, meld je aan bij Raymon Huijbrechts, de Amsterdamse mannencoördinator. Zijn mailadres: r.huijbrechts@live.nl. Of vul het aanmeldingsformulier in op www.kringen.nl.

Kerstkring 2019 geannuleerd ☹

kerstboom1
Misschien had je het al gezien op de website: de Kerstkring in Tilburg die we ieder jaar organiseren gaat wegens gebrek aan belangstelling niet door.
Dat vinden we allemaal erg jammer, want velen van ons koesteren mooie herinner-ingen aan het evenement dat Fred Verhagen de afgelopen elf jaar voor De Kringen organiseerde. En kwamen met regelmaat terug.
Had je plannen om je aan te melden, maar had je dat nog niet gedaan? Sorry. Ook excuses aan degenen die zich wel hadden ingeschreven en die we nu moeten teleurstellen. Goed voornemen voor 2020: dan gaat die 12e editie van de Kerstkring alsnog door.

Meld het ons!

Kan je kring nog nieuwe leden gebruiken?
Organiseer je iets leuks voor je eigen kring-leden en/of kringleden en introducés uit het hele land? Heb je dat al gedaan en wil je dat ter inspiratie andere kringleden en -leiders verslag van doen? Of zit er bij jou in de kring iemand die iets bijzonders doet of in het zonnetje gezet moet worden?
Stuur ons de nodige info via nieuwsbrief@dekringen.nl
Het liefst met een foto of een andere toepasselijke illustratie.

Vrijwilligers gezocht

De Kringen zoekt altijd enthousiaste vrijwilligers, bijvoorbeeld mensen die zich willen inzetten voor promotie, communicatie of het organiseren van leuke activiteiten. Wil je je talenten ook inzetten voor De Kringen? Laat iets van je horen via info@dekringen.nl.

Meer in de agenda

In de agenda op onze website vind je alle informatie over activiteiten van De Kringen en regelmatig ook over activiteiten van andere LHBTI-organisaties.

Tot zover. Op naar het nieuwe jaar!

Dat was het voor deze keer. We zien je heel graag op 4 april op de Jaardag of één van de andere kringenactiviteiten. Verschillende regio’s houden bijvoorbeeld Nieuwjaarsborrels of –recepties. Kijk daarvoor op onze Facebookpagina of die van jouw regio. Heel graag tot de volgende Kringennieuwsbrief die begin maart 2020 verschijnt.

En natuurlijk wensen we je hele mooie feestdagen en een fantastisch begin van 2020!

kerstwens2019

De Kringen Nieuwsbriefredactie

Rob van Dijk en Johan van Rooij : nieuwsbrief@dekringen.nl
Kringen-logo_ontmoet_je
facebook instagram