09-10-2022

Fietstocht Amsterdam voor leden (25 KM)

Amsterdam Centraal

Leer Amsterdam op een andere manier kennen.

In Amsterdam is de fiets hét vervoermiddel om van A naar B te komen. Tijdens een fietstocht is er veel tijd om gezellig te kletsen en van de omgeving te genieten. De hoogste tijd dat De Kringen Amsterdam ook op de fiets leert kennen.
Op zondag 9 oktober starten we op Amsterdam CS om 14:00 met onze fietstocht. We laten het Centrum direct achter ons liggen en nemen je mee naar ongekend Amsterdam. Na zo’n twee uur fietsen, sluiten we de dag af met een borrel.
Om een indruk te krijgen waar we allemaal heen gaan: Buiten de gebaande paden gaan we door van het Centraal Station westelijk richting prinsen eiland, zo de nieuwbouw van het westelijk haven Gebied in. Voor we daar aankomen doen we eerst het kroonjuweel van de Amsterdamse school aan: Museum het Schip. We komen voorbij de pontstijger waar we het water over gaan via de pont naar Noord, ook daar gaan we door de nieuwbouw richting de vogeltjes buurt waar de echte Amsterdammer nog woont. Terug over de pont fietsen we naar Java eiland via het LLoyds hotel, om vervolgens terug te gaan via het scheepvaart museum waar we eindigen bij het station. Kortom een leuke en diverse tocht.
Inschrijven voor de fietstocht