Untitled

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Roze Kringenwandeling op openingsdag Amsterdam Pride

28/07/2018 ; 14:00 - 17:00

Gratis
Roze wandelling tijden start Amsterdam Gay Pride

De Amsterdamse Kringen organiseren net als vorig jaar weer een (gratis) roze Kringenwandeling door de hoofdstad. De gids verteld je vanalles over de historie van roze Amsterdam. Startpunt van deze wandeling is de Kringenstand in het Vondelpark op de Pride Markt daar. Hier kan van alles gekocht worden en kunnen bezoekers zich informeren over allerlei LHBTI-organisaties en – verenigingen. (Meer info)

De Kringenwandeling begint om 14.00 uur dus in het Vondelpark en eindigt tegen 16.30 uur op de Zeedijk. Daar is de oudste roze kroeg ter wereld die nog bestaat, namelijk ‘t Mandje (sinds 1927). Onderweg vertelt onze gids je allerlei wetenswaardigheden over de roze geschiedenis van Amsterdam.
Wie meeloopt krijgt van de Kringen ook nog een gratis drankje! Houd onze website in de gaten. Het is wel gewenst dat je je aanmeldt via amsterdamsejongerenkringen@gmail.com

Kringenwandeling als onderdeel van de gaypride

Pride Amsterdam begint op zaterdag 28 juli en duurt tot en met zondag 5 augustus. De jaarlijkse botenparade is zaterdag 4 augustus. Behalve de ‘Park Pride’ in het Vondelpark is er dit jaar voor het eerst ook Pride at the Beach in Zandvoort aan Zee. De Stichting Amsterdam Gay Pride wil met Pride Amsterdam blijvend aandacht vragen voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkwaardigheid van LHBTI’s in het bijzonder, waar ook ter wereld.

Gegevens

Datum:
28/07/2018
Tijd:
14:00 - 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
, , , ,
Website:
http://dekringen.nl/event/roze-markt-in-het-vondelpark/

Organisator

De Kringen Amsterdam
E-mail:
amsterdamsevrouwenkringen@gmail.com
Website:
http://www.amsterdam.dekringen.nl

Locatie

Vondelpark Amsterdam
Vondelpark
Amsterdam, Noord Holland 1071 AA Nederland
+ Google Maps