Regiocoördinatie

Rotterdam

Welkom in de wereldstad!

Verhuisd naar Rotterdam? Nieuwe studie begonnen? Of gewoon toe aan nieuwe mensen leren kennen? Dan zijn de Kringen wel wat voor jou. In Rotterdam zijn zeven Kringen actief, voor mannen, vrouwen en jongeren. Deelnemen is dé manier om je vriendenkring uit te breiden, de stad te leren kennen en leuke activiteiten te ondernemen.

Bij de leden thuis

De leden ontmoeten elkaar maandelijks bij iemand thuis. Meestal ben je een of twee keer per jaar zelf gastheer of gastvrouw. Sommige kringen werken met een thema om gedachten uit te wisselen. Cultuur, vakantie, religie, politiek, werk, alle onderwerpen zijn mogelijk, meestal met een roze tintje. Soms bedenkt iemand een titel: ‘Wat is jouw droomman/-vrouw”, “Hoe ziet jouw ideale relatie eruit?”. Andere kringen hebben geen invulling, daar wissel je uit wat je afgelopen maand zoal hebt gedaan of wat je plannen zijn. Verder zijn er kringen die jaarlijks een groot Kerstdiner organiseren en soms samen op vakantie gaan (meegaan is uiteraard niet verplicht).

Hoe wordt een kringavond ingevuld?

Iedere kring bepaalt zelf wat ze doet. Maar hoe ziet een kringavond er nou uit? Een voorbeeld: “Het is 20 uur, de deelnemers druppelen binnen. Ze zijn op de fiets, met het OV of met elkaar meegereden. Terwijl de gastheer iedereen van koffie, thee en lekkers voorziet, heeft Hans allerlei verhalen over zijn vakantie naar Cuba. Guus, die sinds een maand een nieuwe baan heeft, vertelt over zijn ervaringen. Zoals wel vaker is Ricardo aan de late kant. Maar als iedereen er is, en alle (show)nieuwtjes doorgenomen zijn, komt het thema van de avond op tafel. Dat blijkt een blik in de toekomst te zijn. Iedereen wordt gevraagd waar hij of zij zichzelf over 15 jaar ziet staan. Waar woon je dan, met wie, wat doe je dan, hoe leef je dan? Er is een denkpauze, die benut wordt voor cola en wijn inschenken. Daarna komt iedereen met zijn ideeën aan de beurt. De kringleider houdt een beetje in de gaten dat iedereen z’n zegje kan doen. Ook de wat meer verlegen Gerard lukt het daardoor zijn voorstelling van zijn toekomst te delen. Zo doet iedereen mee, in de wetenschap dat alles wat verteld is vertrouwelijk is.”

Dit is maar een manier waarop een avond kan verlopen. Er zijn ook Kringen waarbij de avond eerder begint, of er juist op een zaterdag- of zondagmiddag afgesproken wordt. Ook zijn er Kringen waarbij er eerst gezamenlijk gekookt wordt, en er tijdens de maaltijd uitgebreid gepraat wordt over van alles. Hoe de avond precies wordt ingevuld, is helemaal aan de deelnemers.

Ook gezellige activiteiten met andere kringen in onze regio

Zo nu en dan organiseren de Rotterdamse Kringen samen wat leuks, bijvoorbeeld een feestavond in het COC, ‘Zoek de mol’-tocht door de stad of een Songfestivalavond. In Rotterdam wordt op dit moment geen aanvullende bijdrage gevraagd, je betaalt dus alleen de landelijke contributie van € 17,50 per jaar. Kringleden kunnen ook meedoen aan landelijke activiteiten, zoals bowlen, fietstochten, Canal Prides in Utrecht of Amsterdam en themadagen.

Wil jij je nu aanmelden?

Interesse in de Rotterdamse Kringen? Leuk als je erbij komt! Laat je belangstelling weten via het formulier hieronder aan deze pagina. Samen met jou bekijken we dan wat je wensen zijn en welke kring het beste bij jou past. Je draait twee keer op proef in een kring mee, daarna besluiten jij en de kring wat het vervolg is.

Aanmelden Zuid Holland