20-12-2020 Ben jij een enthousiaste vrijwilliger?

De Kringen zoekt nieuwe bestuursleden!

Het bestuur van De Kringen Nederland is een groep enthousiaste vrijwilligers die zorgt voor het functioneren van Stichting De Kringen en de ondersteuning van kringen en activiteiten. Lijkt het jou leuk om een periode deel uit te maken van ons bestuur? Lees dan snel verder.

Welke bestuursleden zijn er?

Het bestuur van De Kringen bestaat uit een voorzitter, secretaris, penningmeester en maximaal vier algemeen bestuursleden. Behalve voor de functie van secretaris zoeken we nieuwe leden!

Activiteiten van de bestuursleden

Per jaar komen we ongeveer zeven keer bijeen. Dit is vaak een doordeweekse avond, soms een middag  in het weekend. We werken aan formele zaken zoals begroting, jaarvergadering en jaarverslagen. Daarnaast houden we verschillende werkgroepen in stand zoals Website, Communicatie en Trainingen. Met de vrijwilligers in de werkgroepen maken we beleid zodat het werk door kan gaan en de organisatie zich ontwikkelt. We organiseren deelname aan landelijke roze activiteiten zoals Roze Zaterdag en Pride Amsterdam en Utrecht. Ook ondersteunen we initiatieven die door lokale kringen of regio’s worden ontplooid. Zo kunnen we De Kringen laten bruisen!

Veelzijdige taken

Er is ontzettend veel te doen om kringen te ondersteunen en ‘ontmoetingen’ mogelijk te maken. Van regiobezoeken tot het samenwerken met andere LHBT+ organisaties, van het vertegenwoordigen van De Kringen naar buiten toe tot het meewerken aan het toekomstplan. Er is vast ook iets dat jij leuk vindt om te gaan doen!

De organisatie

De Kringen is een landelijk samenwerkingsverband van kringen. In de vorm van een stichting bevordert de organisatie de oprichting en het functioneren van kringen en ondersteunt zij alles dat daaraan bijdraagt. Natuurlijk allemaal om gelijk gestemde LHBTI-ers in de gelegenheid te stellen elkaar in een ongedwongen sfeer te laten ontmoeten. Dit doet de stichting onder andere door het maken van publiciteit, het aanbieden van trainingen en het in stand houden van een loket voor informatie en aanmelden.

De toekomst van De Kringen

Onze organisatie bestaat in 2023 alweer 60 jaar en voorziet nog altijd duidelijk in een behoefte. Vind jij het leuk om bij te dragen aan de toekomst en de ontwikkeling van De Kringen? Je doet er belangrijk werk mee voor iedereen die deel uit maakt van een kring of zich in de toekomst gaat aanmelden.

Aanmelden als kandidaat bestuurslid

Lijkt het je leuk om bestuurslid te worden of een keer een vergadering bij te wonen? Neem dan contact op met Marleen Jansen (secretaris) via secretaris@dekringen.nl. We vertellen je er graag meer over.

Aarzel niet om anderen op deze oproep te wijzen!

Kijk ook eens op onze social mediakanalen Facebook en Instagram.

Meer informatie over de stichting