Nieuws

De Kringen Lustrum Festival

Zo kende je De Kringen vast nog niet, want we pakken flink uit met het De Kringen Lustrum Festival. Tijdens dit festival, dat plaats vindt op zaterdag 10 november, is er voor elk wat wils. In de zalen van NDC Den Hommel in Utrecht treden diverse artiesten op, is er theater, zijn er filmvertoningen, kun je deelnemen aan clinics waarbij je nog wat van opsteekt, een feestelijk buffet vult je maag, swingende muziek brengt je voeten en heupen in beweging en de verrassende acts vervolmaken maken het mooie programma.

Dit festival is er ook voor mensen die van ver moeten komen

Ook aan de mensen die van ver moeten komen is er gedacht, want dit festival start al om 11.30 uur in de ochtend en het slotakkoord klinkt rond 21.30 uur. Mooi op tijd dus om nog met het openbaar vervoer huiswaarts te keren.

Kaartverkoop

Voor dit festival is de kaartverkoop van start gegaan. Ze kosten €15,00 p.st in de voorverkoop en indien nog niet uitverkocht betaal je aan de deur €20.00 voor een ticket.

En zodra er meer over het programma bekent is dan laten we dat natuurlijk zo snel mogelijk weten!

Zie hier op onze site voor meer informatie.

Let’s Groove Tonight! – Dance Party

Op zaterdag 27 oktober mogen in Utrecht de beentjes van de vloer tijdens de geweldige Let’s Groove Tonight! Dance Party. Naast swingende muziek van de DJ Bo Monde zullen ook diverse artiesten acte de présence geven met hun spetterende optredens. Het geheel wordt feestelijk ondersteunt door de mannelijke Go Go Dansers en een paaldanseres. Deze party vindt plaats in CitySence in Utrecht en aanvang is 20.00 uur en het duurt tot 01.00 uur.

Voorverkoop van kaarten voor deze Dance Party

De voorverkoop van de kaarten is inmiddels gestart. Deze zullen dan €15,00 p.st. gaan kosten en aan de deur betaal je er €20,00 voor. Het eerste drankje is er gratis.

En ben je benieuwd naar de line-up van optredende artiesten? Die maken we binnenkort bekend. Dus houd deze site in de gaten! Ook maken we dan bekend hoe jij je kaarten kunt bestellen.

Najaarstraining beginnende kringleiders

De werkgroep trainingen organiseert weer een trainingsdag voor beginnende kringleiders op zaterdag 29 september a.s. Heb jij het voornemen om zelf een kring op te richten of wil je kringleid(st)er worden, dan is deze trainingsdag iets voor jou. Ook indien je recent kringleid(st)er bent geworden en graag meer handvatten wilt ontvangen en/of je vaardigheden wilt vergroten, ben je van harte welkom. Er zijn geen kosten verbonden aan deze trainingsdag. Reiskosten kunnen vanaf € 10,00 worden gedeclareerd.

Op deze dag komt o.a. het volgende aan de orde:
– Hoe zet je een Kring op en hoe ziet een kringavond eruit?
– Welke rol heeft de kringleid(st)er en hoe zet je hierbij jouw kwaliteiten in?

Daarnaast is er ruimte om praktijksituaties te oefenen zoals bijvoorbeeld het voeren van een kennismakingsgesprek met een nieuw kringlid. Wellicht heb je een eigen praktijkvoorbeeld in gedachten waar je graag feedback of nieuwe input over wilt ontvangen. Hier staan we zeker voor open. Stuur ons gewoon van te voren even een e-mail zodat we deze vraag even kunnen voorbereiden.

Informatie en aanmelden Trainingsdag

Mocht jij je willen aanmelden of toch graag nog aanvullende informatie willen ontvangen, neem dan contact op met de Werkgroep Trainingen van De Kringen. Zij zijn bereikbaar via e-mail: trainingen@dekringen.nl

Je kunt je hieronder ook met het formulier aanmelden. Vermeld naast je naam, mailadres, woonplaats, telefoonnummer, of je al kringleid(st)er bent en zo ja, hoe lang al (dus hoeveel ervaring je inmiddels hebt opgedaan). En tot slot, eventuele bijzonderheden / dieetwensen voor de lunch.

We zien je dan graag op zaterdag 29 september 2018 aanstaande; vanaf 10.00 uur inloop en we starten om 10.30 uur. Uiterlijk sluiten we deze dag om 17.00 uur af.

Aanmeldformulier

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Kringenrondvaart, wandelen en BBQ in Leiden tijdens Open Monumentendag

Tijdens Open Monumentendag op zondag 9 september kun je als kringlid gratis meevaren met een kringenrondvaart door Leiden. Je zeebenen krijgen weer stabiele grond onder de voeten tijdens een wandeling langs allerlei Leidse monumenten. De dag eindigt met een barbecue in het plaatselijke COC.

Kringenrondvaart met vier boten

De dag begint om 12.30 uur als we verzamelen bij het Centraal Station Leiden, bij de uitgang bij de Hema. Vandaar lopen we naar de Apothekersdijk no 5, waar 4 boten met de prachtige namen ´Gedagvaart´, ´Aanwinst´, ´Sodeju´ en ´Nondeju´ voor ons klaar liggen. Vanaf 13.00 uur varen we 1,5 uur lang over zowel historische grachten als de groene singels van Leiden. Tijdens de tocht geeft de schipper op ludieke wijze tekst en uitleg over de bezienswaardigheden onderweg. Aan boord is koffie, thee en het nodige lekkers.

Wandelen door monumentaal Leiden

Rond 14.30 uur stappen we uit op de Oude Singel vlakbij de Roze Beurs. Vanaf daar kun je wandelen door de stad waar van alles te zien en ook te bezichtigen is tijdens Open Monumentendag. De Kringen Leiden geven je desgevraagd tips! Rond 18.00 uur begint in COC de Kroon, Langegracht 65 in Leiden dan de BBQ. Kringleden kunnen dus gratis mee, introducés en alle anderen betalen €15,-. Meld je wel vóór 15 augustus even via e-mail aan bij Nory Plas van De Kringen Leiden.

Roze wandelling tijden start Amsterdam Gay Pride

Roze Kringenwandeling op openingsdag Amsterdam Pride

De Amsterdamse Kringen organiseren net als vorig jaar weer een (gratis) roze Kringenwandeling door de hoofdstad. De gids verteld je vanalles over de historie van roze Amsterdam. Startpunt van deze wandeling is de Kringenstand in het Vondelpark op de Pride Markt daar. Hier kan van alles gekocht worden en kunnen bezoekers zich informeren over allerlei LHBTI-organisaties en – verenigingen. (Meer info)

De Kringenwandeling begint om 14.00 uur dus in het Vondelpark en eindigt tegen 16.30 uur op de Zeedijk. Daar is de oudste roze kroeg ter wereld die nog bestaat, namelijk ‘t Mandje (sinds 1927). Onderweg vertelt onze gids je allerlei wetenswaardigheden over de roze geschiedenis van Amsterdam.
Wie meeloopt krijgt van de Kringen ook nog een gratis drankje! Houd onze website in de gaten. Het is wel gewenst dat je je aanmeldt via amsterdamsejongerenkringen@gmail.com

Kringenwandeling als onderdeel van de gaypride

Pride Amsterdam begint op zaterdag 28 juli en duurt tot en met zondag 5 augustus. De jaarlijkse botenparade is zaterdag 4 augustus. Behalve de ‘Park Pride’ in het Vondelpark is er dit jaar voor het eerst ook Pride at the Beach in Zandvoort aan Zee. De Stichting Amsterdam Gay Pride wil met Pride Amsterdam blijvend aandacht vragen voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkwaardigheid van LHBTI’s in het bijzonder, waar ook ter wereld.